Professionals

Ben jij een professional op het gebied van water, ondergrond en/of infrastructuur? Wil jij jouw kennis en expertise inzetten om impact te hebben op grote maatschappelijke uitdagingen? Dan biedt Deltares jou een innovatieve werkomgeving waarin je samen werkt in internationale multidisciplinaire teams en met collega's die leidend in hun vakgebied zijn.

Met professionals werken aan een stevige kennisbasis voor maatschappelijke vraagstukken

Bij Deltares werken we vanuit de filosofie ‘dare to share’. We verbinden theorie en praktijk en maken onze kennis bruikbaar voor anderen. Samenwerken vanuit verschillende perspectieven en disciplines bieden kansen om van elkaar te leren en het nóg beter te doen.

Daar zien wij de kracht van onze medewerkers en onze organisatie en dit is een belangrijke voorwaarde om onze ambities te realiseren. Het zijn immers de collega's die ervoor zorgen dat we ‘Enabling Delta Life’ waar kunnen maken. Met de kracht van ‘evidence based’ kennis op het gebied van water en ondergrond en onze passie voor een duurzame leefomgeving.

Bij Deltares werken talentvolle, professionele en gemotiveerde medewerkers. We staan met elkaar garant voor een hoge wetenschappelijke kwaliteit. En we stellen in het werk maatschappelijk belang boven het individuele belang.

Deltares biedt de vrijheid om jezelf te blijven ontwikkelen in de door jou gekozen pad. De extreme problemen die onze Delta's tegemoet komen kunnen we niet alleen oplossen. We hebben expertises nodig binnen en buiten Deltares om samen tot oplossingen te komen. 

Wat vinden onze medewerkers?

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door hoe mensen in droge gebieden omgaan met water – een van de redenen om hydrologie te studeren. Door mijn werk wil ik bijdragen aan een gezonde leefomgeving, nu in en in de toekomst. Bij Deltares kan ik met mijn kennis een bijdragen leveren aan een gezonde leefomgeving. Ik werk aan oplossingen voor watertekort en verantwoord gebruik van (grond)water door onderzoek en praktijk met elkaar te combineren. Door proactief kansen op te zoeken en samen te werken met verschillende Deltares experts en partners kun je mooie projecten opzetten.  Afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld samen met een groep collega’s gewerkt aan een Integrale Grondwaterstudie voor Nederland, waarbij we zoveel mogelijk bestaande kennis over grondwaterkwantiteit- en kwaliteit bijeen hebben gebracht en toegelicht voor een breder publiek. Het was heel gaaf om te zien hoeveel kennis van Deltares en partners er op dit vlak is en wat de meerwaarde hiervan is voor waterbeheerders, beleidsmakers en gebruikers van grondwater.  
Dimmie Hendriks
Specialist grondwater en droogte