Werken bij Deltares

Bekijk onze vacatures

Wil jij bijdragen aan veilig en duurzaam leven in delta’s waar ook ter wereld? Dat kan bij Deltares. Onze missie “Enabling Delta Life” is urgenter dan ooit door ingrijpende ontwikkelingen zoals klimaatverandering, extreme weersveranderingen en bevolkingsgroei. Dit vraagt om robuuste kennis over water en ondergrond, vanuit een integrale aanpak. Alleen met de beste mensen kunnen we deze uitdagingen aan. 

Interesse in een carrière bij Deltares? Hier vind je wat je moet weten!

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

We hebben naast een marktconform salaris, arbeidsvoorwaarden zoals 34 vakantiedagen, een vitaliteitsbudget, mobiliteitsbudget en een ABP middelloon pensioen. Wij streven ernaar dat je jouw werk zo kunt inrichten dat er een balans ontstaat tussen werk en privé. Voor meer informatie bekijk hier ons volledig overzicht. 

Ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Bij Deltares werk je vanuit jouw talent en krijg je volop ruimte om dit verder te ontwikkelen. Werken bij Deltares betekent vrijheid om binnen onze missies je werk zelf vorm te geven.                   

Deltares investeert ruim in de ontwikkeling van medewerkers. Het Deltares talenten ontwikkelingsprogramma (TOP) biedt de mogelijkheid een verscheidenheid aan maatwerk opleidingen te volgen ten behoeve van de eigen professionele groei. De TOP opleidingen zijn gericht op het vergroten van inzicht, en de ontwikkeling en versterking van kennis en vaardigheden. Voorbeelden zijn  projectmanagement, zelfleiderschap, feedback en time management.                             

Naast de opleidingen uit het TOP word je uitgenodigd om aan te geven op welke (inhoudelijke) vlakken jij wilt leren.

Solliciteren en onboarding

Sollicitatieprocedure

Stap 1 -  Je solliciteert door in de vacature op de solliciteer-direct knop te klikken. Je kunt dan meteen je cv en motivatiebrief of video uploaden. We streven ernaar om binnen twee weken na de sluitingsdatum een eerste reactie te geven.

Stap 2 - Als jouw motivatie en ervaring matchen nodigen we jou uit voor een eerste gesprek met collega's en het management van de afdeling. We voeren graag een open gesprek waar jij ons leert kennen en wij jou. Naast jouw inhoudelijke kennis zijn wij namelijk benieuwd of jij die enthousiaste professional bent die wij zoeken en of het klikt tussen ons.

Stap 3 - Een vervolggesprek met andere collega's uit het team en de HR Business partner.

Stap 4 - Is een mooie aanbieding!

Sollicitatietips

Hoe kun je je het beste voorbereiden op het sollicitatiegesprek? In het gesprek wordt aan je gevraagd waarom jij graag bij Deltares wilt komen werken. 

  • Bedenk waarom jij blij wordt van de beschreven vacature. 
  • Zoek je gesprekspartner(s) even op via LinkedIn en bekijk de website van Deltares om je te verdiepen. Of neem contact op met een medewerker van Deltares (als je toevallig al iemand kent) om informatie in te winnen. 
  • Lees vacaturetekst nog eens goed door. Daarin staan inhoudelijke kennis en competenties beschreven die belangrijk zijn voor de functie. De kans is groot dat je tijdens het gesprek bevraagd wordt op de benoemde competenties. 
  • Het sollicitatiegesprek is voor jou natuurlijk ook een belangrijk moment om extra informatie te krijgen over Deltares. Het stellen van vragen over de functie, het werken bij Deltares, het team etc. kunnen jou helpen om een completer beeld te vormen. Daarom adviseren wij om de vragen die jij hebt ook zeker te stellen tijdens het gesprek.

Wellicht de allerbelangrijkste tip is, wees jezelf! Heel veel succes tijdens het sollicitatiegesprek.

Een goede onboarding voor een vliegende start

We gunnen iedere nieuwe medewerker een vliegende start bij Deltares. We vinden het belangrijk dat je als nieuwe medewerker optimaal, met een positief gevoel en met veel betrokkenheid aan het werk gaat en voor een langere tijd met plezier bij Deltares blijft werken. De onboardingsperiode maakt onderdeel uit van deze vliegende start. Een inwerkprogramma, mentorbegeleiding, algemene introductiedag en intervisie zijn hier een onderdeel van. 

Enabling Delta Life
Kennis is de kern
900
Medewerkers
60
Nationaliteiten

Job Alert

Geen passende vacature gevonden? Meld je hieronder aan voor onze Job Alert!

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job alert